Philips Hue GU10: Alles wat je moet weten

De Philips Hue GU10 is een slimme led-spot die hoort bij het Philips Hue-ecosysteem. Het is een veelzijdige lamp die gemakkelijk is om te bedienen. In combinatie met de Philips Hue app zijn er veel mogelijkheden. Zo kan je de lamp op afstand bedienen en kan je de kleur en lichtintensiteit aanpassen. Voor mensen die willen beginnen met hun huis smarter maken is dit een mooie en duurzame optie! We nemen je graag mee in alles wat je moet weten over deze lamp.

 

Type en vorm Philips Hue GU10

De GU10 is een type verlichting die vaak wordt gebruikt bij spotjes, het populairste systeem voor deze spots zijn plafondspots. De verlichting heeft een draaisysteem waardoor het makkelijk te installeren is. De spots produceren een gerichte verlichting waardoor het geschikt is voor accentverlichting en het uitlichten van bepaalde plekken in een kamer.

Slimme functionaliteiten van de Philips Hue

De Philips Hue GU10 wordt vaak gekozen omdat het slimme functionaliteiten heeft. Zo kunnen de lampen bediend worden via de Philips Hue app. Hiermee kan je lampen uit- en aanzetten, dimmen en van kleur veranderen. Ook kunnen de lampen bediend worden door spraak, dit kan door het in combinatie met Alexa of Google Assistent te gebruiken. 

Naast al deze functionaliteiten is het zelfs mogelijk om een tijdschema toe te passen. Zo kan je de lampen op bepaalde tijden aan of uit zetten op basis van je dagelijkse routine. Ook kan dit handig zijn om inbrekers tegen te gaan als jij een langere tijd weg bent.

Deze handige functies zijn mogelijk door de Zigbee-technologie. Dit zorgt ervoor dat je lampen worden verbonden met je wifi netwerk. Bij nieuwere modellen is dit echter niet nodig, deze kunnen direct verbonden worden door middel van bluetooth.

Kleuren Philips Hue GU10

Er zijn verschillende soorten kleuropties te verkrijgen van de Philips Hue GU10. We nemen je graag mee in de verschillende soorten. 

White: De Philips Hue GU10 White biedt een vaste witte kleur aan. Bij dit type is er geen mogelijkheid om de kleur aan te passen, waardoor het de meest basic lamp is van de drie. Perfect voor een ruimte waar het niet nodig is om het licht aan te passen. Denk hierbij aan garages en zolders.

White ambiance: De Philips Hue GU10 White Ambiance biedt een grote collectie aan witte verlichting, van warm naar koel en alles ertussenin! Het fijne aan dit systeem is dat het op het circadiaans ritme kan worden ingesteld. Dit betekent dat de temperatuur van het licht gedurende de dag wordt aangepast. Zo zal je in de ochtend feller en koeler licht hebben om wakker te worden en zal het licht 's avonds warmer zijn om te zorgen voor een gezellige en rustige sfeer.

White and Color ambiance: De meest uitgebreide lamp is de Philips Hue GU10 White and Color Ambiance. Deze heeft naast alle functionaliteiten van de White ambiance ook nog een keuze uit 16 miljoen andere kleuren. Zo kun je elke kleur die je maar wilt terug laten komen in jouw ruimte. 

Met de Philips Hue app zijn er ook nog verschillende lichtscènes die je aan kan zetten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor ‘Relax’ of ‘Zonsondergang’, hier passen de lichten zich dan automatisch op aan. Als je een feestje geeft is het vaak leuk als er een lamp is die van kleur verandert, ook dit kan met de Color ambiance. Je kan de lichten langzaam laten veranderen van kleur waardoor je geen apart lichtsysteem hoeft aan te schaffen.

Energie zuinige lamp

De Philips Hue GU10 lampen gebruiken energiezuinige leds. Ze maken minder gebruik van stroom dan andere GU10 lampen. De Philips Hue lampen hebben minimaal 15.000 branduren waardoor ze een hele lange tijd mee gaan. Zo hoef jij ze minder vaak te vervangen, wat beter is voor het milieu.

Toepassingen Philips Hue GU10

De lampen zijn specifiek ontworpen voor spotverlichting. Je kan dit in veel ruimtes binnen en buitenshuis toepassen. Wij nemen jullie graag mee in de mogelijkheden.

Plafondspots: Wil jij graag inbouwspots? Dan zijn deze lampen perfect! De lampen bieden gelijkmatig licht in elke ruimte en zorgen voor een strakke en nette uitstraling. Ook voor uitbouwspots zijn deze lampen geschikt. Hiermee kan je schilderijen, kasten en andere decoratieve onderdelen in een ruimte accentueren.

Keukenverlichting: Bij een keuken worden spotjes vaak gebruikt om het werkblad goed mee te verlichten. Door de gerichte verlichting kan je goed zien als je bezig bent met koken. 

Badkamerverlichting: Vaak zie je spotjes terugkomen boven spiegels in badkamers. Dit omdat hier vaak wat extra licht nodig is om goed te kunnen zien, vooral als het nog donker is buiten. Ook kan het mooie elementen zoals een bad of schilderij uitlichten.

Sfeerverlichting woonkamer: In de woonkamer worden spotjes ook gebruikt, vaak om een specifieke plek uit te lichten. Denk hierbij aan een zithoek, open haard of inbouwkast.

Buitenverlichting: Bij overdekte buitenverlichting kunnen de Philips Hue GU10 spots ook worden toegepast. Zorg er wel voor dat ze in een waterdicht armatuur worden geplaatst zodat ze langer meegaan en geen waterschade krijgen.